Nachtvorstalarmering in het Tracis Webportaal - OPTIONEEL

Ons Nachtvorstalarmering Systeem is gebaseerd op metingen van temperatuur en luchtvochtigheid ter hoogte van de onderste takken van uw fruitbomen. In de praktijk is de kans op nachtvorstschade hier bij de onderste takken het grootst omdat de kou optrekt vanaf de grond. Een belangrijke maatstaf is hierbij de zogenaamde nattebol temperatuur (voor meer informatie over de nattebol temperatuur klik hier). Ons nachtvorst alarmering Systeem kan zowel alarmeren op basis van de "nattebol temperatuur" als ook op de "drogebol temperatuur" oftewel luchttemperatuur. Zodra de ingestelde drempelwaarde voor de temperatuur wordt bereikt op 1 van de FieldGuard stations in uw veld dan wordt u gebeld op uw mobiele telefoon.

Bij een melding wordt u gebeld op 1 of meerdere telefoonnummers. Als door de eerste deelnemer niet wordt opgenomen zal het systeem automatisch doormelden naar de volgende deelnemer in het systeem. Afhankelijk van de situatie van dat moment kan de gebruiker er voor kiezen om het alarm te snoozen voor 10 minuten of toch het alarm uit te zetten voor de rest van de dag. Het alarm zal dan automatisch s'avonds vanaf 20.00h weer ingeschakeld worden.

Relatie tussen temperatuur en luchtvochtigheid tijdens beregenen
   
Nachtvorstalarmering
Bij een alarm wordt u automatisch gebeld op uw mobiele telefoon en wordt in het bericht aangegeven welk station een nachtvorstmelding heeft afgegeven. Nachtvorst waarschuwing Nachtvorst waarschuwing