SMART IRRIGATION:

In het kader van klimaatverandering is de manier waarmee we met water omgaan in de agrarische sector een steeds belangrijker onderwerp aan het worden. We willen niet dat onze gewassen teveel water krijgen, maar zeker ook niet te weinig. Efficiënt omgaan met het beschikbare water is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart ook nog eens aanzienlijke kosten.

Als we praten over "Smart Irrigation", dan praten we eigenlijk over het conditioneel irrigeren op basis van sensordata en weersvoorspellingen. We gaan alleen irrigeren als de sensoren in het veld aangeven dat het nodig is en als uit de weersverwachting blijkt dat de komende 24h geen neerslag of te weinig te weinig neerslag wordt voorspeld. Daarnaast spelen een aantal andere zaken zoals Evapotranspiratie, gewas en groeifase een rol bij het bepalen of irrigatie nodig is of niet.

Ons Smart Irrigation Systeem bestaat uit twee belangrijke onderdelen, enerzijds hebben we ons Tracis Web Portaal waarop onze sensor data binnenkomt en waar op basis van irrigatiemodellen en weersvoorspelling bepaald wordt of irrigatie nodig is, en anderzijds hebben we onze FieldGuard Smart Irrigation Controller die via het internet in verbinding staat met ons Tracis Web Portaal en die de kleppen in het veld aanstuurt. Hierbij wordt vanuit het Tracis Web Portaal een takenlijst binnengehaald waarin vermeld staat welke sectoren van het irrigatie systeem hoe lang open moeten staan.

Om de teler optimaal controle te geven over zijn of haar irrigatie systeem heeft het Smart Irrigation Systeem de mogelijkheid om 3 modi te werken:

 • Handmatige Modus
 • Programma Modus
 • Automatische Modus (Smart Irrigation)
 • Uiteindelijk is alleen de Automatische modus "Smart", maar toch zijn ook de andere twee modi belangrijk. De Handmatige modus geeft de teler de vrijheid om naar eigen inzicht één of meerdere sectoren extra water te geven wanneer hij dat nodig acht. De Programma modus kan de teler bijvoorbeeld gebruiken om dagelijks ook een fertigatie routine te laten draaien zodat de benodigde voedingstoffen bij de bomen of het gewas komen. In de takenlijst voor een bepaalde dag kunnen op deze manier zowel automatische als ook handmatige- of programmataken door elkaar heen worden gebruikt.

  FieldGuard SI Controller

  De FieldGuard Smart Irrigation Controller is beschikbaar in 2 uitvoeringen, met of zonder fertigatie kit gekoppeld aan het systeem. Indien een fertigatie kit is aangesloten op de Smart Irrigation Controller kunnen met het irrigatiewater ook voedingstoffen gedoseerd meegegeven worden aan het gewas. Meestal bestaat de fertigatiekit uit 4 straatjes die naast pH en EC ook de mogelijk geven om andere voedingstoffen zoals Kali of ijzer bij te mengen aan het irrigatiewater. vanuit het Tracis Web Portaal kan de concentratie voor de pH regeling en de EC regeling worden ingesteld en kan worden aangegeven hoeveel aan andere voedingstoffen er per sector aan het Irrigatie water moet worden toegevoegd.

  Wilt u meer weten over onze Smart Irrigation Controller en de mogelijkheden dan verzoeken wij u telefonisch contact met ons op te nemen via nummer +31 543 472 334 of zend een Email naar info@estede-technologies.com
     

  front page smart irrigation folder

  Download hier onze Smart Irrigation brochure


  FieldGuard SI Controller

  FieldGuard Smart Irrigation controller (zonder de optionele fertigatie Kit


  Logo European Union

  This product has been developed with help of the European Union and OpOost