Previous Next
ONS BEDRIJF:

Ons bedrijf is thuis in meerdere takken van de agrarische sector en de industrie. Vanuit onze roots in de Fruitteelt hebben wij onze producten en diensten de afgelopen jaren in steeds meer sectoren van geïntroduceerd. Naast de fruitteelt sector vindt men onze stations ook steeds vaker in de groente teelt, bij boomkwekerijen, op sportvelden, stadions, in de akkerbouw en bij veeteeltbedrijven. Daarnaast worden onze stations gebruikt door gemeentes en overheden in groenprojecten. Naast Nederland zijn wij actief in heel Europa, het midden oosten en Africa. Dit doen we vanuit ons kantoor in Aalten (in de Achterhoek) of via onze dealers in de diverse landen.

ONZE GESCHIEDENIS:

ESTEDE Scientific is opgericht in 2007 door Jeroen ten Dollen en Fränklin Stump. Destijds zijn we begonnen met de import, verkoop en distributie van meetapparatuur van Spectrum Technologies op de Europese markt. Gaandeweg de jaren zijn daar ook producten van andere fabrikanten zoals bijv. Horiba en Agreto bij gekomen. In 2015 zijn wij begonnen met de ontwikkeling van onze eigen FieldGuard productlijn. Dit zijn draadloze meetstations op basis van het LoRa protocol, speciaal ontwikkeld voor gebruik in de agrarische sector. Met onze FieldGuard Stations meten we naast bodemvocht ook alle andere belangrijke groei parameters die invloed hebben op de groei en kwaliteit van uw gewas. In 2018 zijn wij in samenwerking met o.a. Delphy en Meeuwse Watertechniek begonnen met de ontwikkeling van ons Smart Irrigation Systeem. De ontwikkeling hiervan hebben we eind 2021 afgerond. Met het - Cloud Based - FieldGuard Smart Irrigation System wordt conditioneel geïrrigeerd op basis van o.a. de sensordata uit het veld, de weersvoorspelling en allerlei gewas specifieke informatie vanuit het Delphy QMS systeem.

SAMENWERKING:
Wanneer u als klant bij ons een meetsysteem koopt dan stopt de samenwerking niet zodra de factuur betaald is. FieldGuard Stations gaan in de praktijk tussen 5 en 10 jaar mee en gedurende deze periode hebben wij regelmatig contact met onze klanten om te kijken of alle systemen nog naar behoren werken. Elk jaar nemen wij aan het begin van het seizoen contact op met de klant en kijken wij of batterijen vervangen moeten worden, of de instellingen in de software nog goed zijn en of alle sensoren de juiste waardes afgeven. Samen met onze klanten interpreteren wij de data om zodoende niet alleen de opbrengst en kwaliteit van uw oogst te verhogen, maar ook de duurzaamheid van uw bedrijf te verbeteren doordat er minder water, voedingstoffen en bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

   

Toepassingen in de fruitteeltsector
Appels en perenteelt

Appels en perenteelt
  
Frambozen

Frambozen
  
wijnbouw

Wijnbouw
  
aardbeienteelt

Aardbeienteelt
  
Blauwe bessen

Blauwe bessen
  

Toepassingen in de akkerbouw sector
Crops

Akkerbouw
  
Crops

Volle grond Groenteteelt
  
Druppelirrigatie in de akkerbouw

Druppelirrigatie in de akkerbouw
  

Toepassingen in de sportwereld
Johan Cruijf Arena Amsterdam

Neerslag metingen in stadions
  
SC Heereveen

Bodemvocht meting voetbalvelden
  
Lichtmetingen in Stations

Lichtmeting Stations
  
Bodemvochtmeting op greens van golfbanen

Bodemvocht op greens van golfbanen
  

Toepassingen in kassen of tunnels
  
Chrysanten

Chrysantenteelt in kassen
  
Cyclamen

Teelt van Cyclamen, Primula, Campanula etc.
  
Teelten in tunnesl

Teelten in Tunnels
  

Toepassingen in landscaping projecten en boomteelt
  
Bodemvochtmeting op boomkwekerijen

Bodemvocht meting op boomkwekerijen
  
Daktuinen

Bodemvocht meting op daktuinen
  
Vergroening industrieterreinen

Vergroening industrieterreinen
  
Groen in de stad

Vergroening van steden
  

Toepassingen in stallen
Ammoniak meting in open stallen

Ammoniak en CO2 meting in open stallen
  
Ammoniak meting in varkensstallen

Ammoniak meting in varkensstallen