Previous Next
Projecten in de sportwereld:

Gras laten groeien op sportvelden kan best lastig zijn, dat geld met name voor stadions zoals de johan Cruijff Arena. Om een perfect speelveld te creëren is data vanuit het veld van groot belang. Sub Surface Stations in het veld meten elke 15 minuten het bodemvochtpercentage, de EC en bodemtemperatuur, en geven dit via ons portaal door aan het dashboard. Daarnaast meten (als er niet gespeeld wordt) stations op het veld de hoeveelheid neerslag, PAR licht, bladnat periodes, luchttemperatuur en luchtvochtigheid direct boven het veld. Onze FieldGuard Stations zorgen bij diverse top clubs in Nederland en Europa dat de beheerders van het veld weten wat er in en op het veld gebeurd, en of het gras onder optimale condities kan groeien. Zij zorgen met behulp van deze data voor optimale veldcondities zodat spelers optimaal kunnen presteren.
   

  
FieldGuard Station in de perenteelt
Sub Surface Meetstation voor in het veld:

Met onze FieldGuard Sub Surface Bodemvochtmeetstation meten we op 2 tot 3 dieptes in het veld het bodemvochtpercentage, de EC en bodemtemperatuur. De Sub Surface Stations worden zoals in dit project bij de Johan Cruijff Arena ingegraven in het veld en zenden elke 15 minuten hun gegevens draadloos door naar het dashboard van de Arena. De Sub Surface Stations zijn batterij gevoed en kunnen meer dan 10 jaar in het veld blijven zitten zonder dat de batterijen vervangen hoeven te worden. Voor dit project in de Johan Cruijff Arena hebben we 15 Sub Surface stations in het veld geplaatst die hun data doorsturen naar een gateway die boven het veld hangt en verbonden is met het internet.

Crops
PAR licht meten directboven het veld:

Voldoende licht op het veld krijgen is in een voetbal stadion soms moeilijk. In de zomermaanden gaat dit nog redelijk, maar ook dan zal door schaduw werking van de tribunes en het dak beperkt licht op het veld vallen. In de wintermaanden is dit nog veel lastiger en zal door middel van kunstlicht gezorgt moeten worden voor voldoende licht. Met onze FieldGuard meetstations voor sportvelden meten we direct boven het veld de hoeveelheid licht die natuurlijk of via kunstlicht op het veld valt. Zodoende kunnen de beheerders van het veld bepalen waar en of extra kunstlicht gebruikt moet worden voor een gezonde grasmat. Naast PAR licht meet dit stations tevens bladnatperiodes (t.b.v. ziektedruk), luchttemperatuur en luchtvochtigheid.

Bodemvochtmeting Aardbeienteelt
Neerslag meten direct boven het veld:

Met dit FieldGuard Regenmeetstation meten we de hoeveelheid water die natuurlijk of via beregening op het veld valt. De neeslaghoeveeldheid wordt gemeten met een resolutie van 0.25mm en wordt elke 15 minuten doorgegeven aan het dashboard. Naast de hoeveelheid water die op het veld valt meet dit station tevens bladnatperiodes, de luchttemperatuur en luchtvochtigheid net boven het veld.